Kurczak panierowany

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 piersi z kurczaka,
- przyprawa do kurczaka (gotowa),
- 1 jogurt,
- 1 cebulka,
- pol szklanki masla,
- troche maki.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka natrzec przyprawa. Cebulke poszatkowac, wymieszac z jogurtem. Kurczaka maczac najpierw w jogurcie, potem w mace, nastepnie czynnosc powtorzyc. Ulozyc w naczyniu zaroodpornym i odstawic do lodowki na min. 1 godzine (moze tam lezec nawet cala noc, wg mnie jest znacznie lepszy), przed wstawieniem do piekarnika polac roztopionym maslem, piec godzine w piekarniku rozgrzanym do 150 - 180 stopni Celsjusza.

Potrzebne przybory:

Naczynie zaroodporne oraz piekarnik.

Jak podawać?

Z ryzem... a na deser pieczone jablka!

Uwagi:

Wedlug znajomego - 'bezwstydnie rozplywa sie w ustach'...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt20 zł
AutorVogelek

Kurczak panierowany: Podobne przepisy

Kurczak panierowany: wypróbuj również

Powiązane Tematy