Składniki:
- jedna podwójna pierś z kurczaka,
- 350 g drobnego makaronu (małe muszelki),
- 300 g oliwek zielonych,
- puszka kukurydzy,
- puszka fasoli czerwonej,
- przyprawy: curry, świeżozmielony pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować w osolonej wodzie, tak aby był lekko twardy.Po ugotowaniu należy wypłukać go w zimnej wodzie. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z dużą ilością curry. Oliwki pokroić w krążki. Wszystkie składniki wymieszać w misce i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska do krojenia, patelnia, miska.
Jak podawać?
Sałatkę najlepiej podawć z sosem czosnkowym.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | mari |