Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dag łopatki cielęcej,
- pół szklanki śmietany,
- szklanka bulionu z kury,
- pęczek koperku,
- olej,
- sól,- biały pieprz.

Jak przyrządzić?

Cielęcinę umyć, pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu. Wrzucić mięso, smażyć ok. 10 min.. Śmietane wymieszać z bulionem, wlać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić 15 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorKasiulekMysiulek

Cielęcina w sosie koperkowym: Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy