Pomidorowa z pulpecikami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pomidory z puszki,
koncentrat,
kilka pomidorów [sparzyć i obrać ze skóry],
2-3 kostki rosołowe [według gustu],
uda z kurczaka,
żeberka,
szponder,
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz w ziarenkach,
vegeta,
bazylia [świeża lub suszona],
oregano [świeże lub suszone],
cebula [usmażyć],
czosnek [usmażyć],
pietruszka zielona,
duża włoszczyzna [marchew, pietruszka, seler, por],
śmietana,
mięso mielone,
maka,
makaron nitki lub ryż [ugotować].

Jak przyrządzić?

Czosnek podsmażyć, dodać cebule, chwile jeszcze podsmażyć. Dodać pomidory z puszki orazpomidory sparzone i pokrojone. Po chwili dodać koncentrat. Podlać bulionem. [ja podlewam ok. 4,5 litrów]. Dodać wszystkie mięsa i dusić wszystko razem. Pokrojoną włoszczyznę dodać do zupy.Dodać wszystkie przyprawy oprócz oregano, bazylii oraz zielonej pietruszki. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do zupy. Gotować jeszcze chwilę. Do zupy dodajemy zieloną pietruszkę, oregano i bazylię. Mielone przygotować jak na pulpety [bułka wyciśnięta, dużo pietruszki zielonej, jajko, vegeta, pieprz, majeranek, można dodać starty żółty ser. Makaron lub ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie z odrobina oliwy z oliwek.

Jak podawać?

Makaron nakładamy na talerz, zupę z pulpetami dodać do makaronu.

Uwagi:

Pulpety skleić i obtoczyć w mące, podsmażyć z każdej strony. Do gotowej już zupy dodać na sam koniec pulpety i podgotować razem. Makaron ugotować osobno, odcedzić. Ewentualnie ryż ugotować w torebkach [najlepiej] i odcedzić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
Autorlencia

Pomidorowa z pulpecikami: Podobne przepisy

Pomidorowa z pulpecikami: wypróbuj również

Powiązane Tematy