Brokuły z fetą i migdałami

Przepis kulinarny

Składniki:

Brokuł świeży lub mrożony - ugotowany na parze(max 5 min-żeby nie stracił koloru),
pół kostki fety - pokroić w kostkę,
50g płatków migdałowych - uprażyć na suchej patelni.

SOS:

2-3 ząbki czosnku (zgniecione),
3-4 łyżki oliwy z oliwek,
łyżeczka musztardy,
pół łyżeczki miodu,
ok. 1/2łyżeczki octu balsamicznego - wymieszać.

Jak przyrządzić?

Ugotowane i ostudzone brokuły wrzucić do miski, na nie dać pokrojoną w kostkę fetę,polać sosem, posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

Uwagi:

Gdyby sos był zbyt gesty, rozcieńczyć go odrobiną gorącej wody.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
AutorZłooo

Brokuły z fetą i migdałami: Podobne przepisy

Brokuły z fetą i migdałami: wypróbuj również

Powiązane Tematy