Gofry delikatne - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

125 g margaryny,
50 g cukru,
125 g mąki,
4 jajka,
paczka cukru waniliowego,
4 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka,
łyżka margaryny,
cukier puder do posypania.

Jak przyrządzić?

Margarynę, cukier, mąkę, jajka, cukier waniliowy i śmietanę ubijamy w misce przez 2 min, aż powstanie kremowe, gładkie ciasto. Rozgrzewamy gofrownice do średniego poziomu. Smarujemy ją starannie margaryną. Wylewamy 2 łyżki ciasta do formy i opuszczamy pokrywkę. Gdy lampka kontrolna zgaśnie, gofr jest upieczony. Jeśli pierwszy gofr jest zbyt jasny ustawiamy formę na nieco wyższą temperaturę.Pieczemy pozostałe gofry i posypujemy je cukrem pudrem. Można je też podawać z konfiturami lub bitą śmietaną.

Potrzebne przybory:

Miska, robot ręczny z końcówkami do ubijania piany, gofrownica, pędzel, łyżka.

Jak podawać?

Z bitą śmietaną lub konfiturami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 gofrów
AutorJustyna_09

Gofry delikatne: Podobne przepisy

Gofry delikatne: wypróbuj również

Powiązane Tematy