Składniki:
2 duże filety z piersi kurczaka, 6 plastrów ogórka konserwowego, 6 plasterków papryki konserwowej, 6 plastrów sera topionego, jajko, bułka tarta do panierowania, sól, pieprz, 1-2 łyżeczki vegety, olej.
Jak przyrządzić?
Mięso myjemy, osuszamy i dzielimy wzdłuż na pól tak, by otrzymać 6 cienkich kotletów. Mięso delikatni rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy. Ogórki kroimy wzdłuż, paprykę na cienkie paski. Na każdy kawałek piersi kładziemy plasterek sera. Na ser kładziemy paprykę i ogórek. Zawijamy. Jajko łączymy z vegetą. Roladki obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju 10-15 minut.
Potrzebne przybory:
Tłuczek, miska, nóż.
Jak podawać?
To danie można podawać na spotkania towarzyskie z przyjaciółmi.
Uwagi:
Roladki smakują świetnie z frytkami i surówka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Paulina |