Składniki:
1,5 szklanki mąki, 1 szklanka mleka, jajko, 1 opakowanie płatków kukurydzianych, sól, pieprz, papryka w proszku, 4 kotlety schabowe, szklanka oleju.
Jak przyrządzić?
Jajko, mąkę i mleko miksujemy. Ciasto powinno być gładkie i bardzo gęste. Płatki kukurydziane rozkruszamy. Kotlety rozbijamy i przyprawiamy, zanurzamy w cieście i panierujemy w płatkach. Smażymy na gorącym oleju na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracamy.
Potrzebne przybory:
Mikser, tłuczek, miski, patelnia.
Jak podawać?
Potrawę możemy podawać z ziemniakami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | Paulina |