Składniki:
Karkówka, przyprawa do karkówki z firmy "prymat", olej.
Jak przyrządzić?
Trzeba pokroić karkówkę w plastry (lepiej cieńsze niż za grube). Do miseczki wlać olej "na oko" i dosypać przyprawę, żeby powstała w miarę gęsta masa. Każdy kawałek karkówki po kolei smarować, żeby karkówka pokryła się przyprawą. Odstawić do lodówki, żeby mięso skruszało od soli.
Uwagi:
Najlepiej marynować jeden albo dwa przed grillem wtedy jest super miękkie! Uwaga tak przyrządzona karkówka jest słona i ostra, nie dodawać żadnych innych przypraw, a już w żadnym wypadku soli! Na 1 kg karkówki osobiście potrzebuje 3 saszetki przyprawy. Cena zależy od ilości karkówki.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Autor | ujmos |