Karkówka marynowana - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Karkówka, przyprawa do karkówki z firmy "prymat", olej.

Jak przyrządzić?

Trzeba pokroić karkówkę w plastry (lepiej cieńsze niż za grube). Do miseczki wlać olej "na oko" i dosypać przyprawę, żeby powstała w miarę gęsta masa. Każdy kawałek karkówki po kolei smarować, żeby karkówka pokryła się przyprawą. Odstawić do lodówki, żeby mięso skruszało od soli.

Uwagi:

Najlepiej marynować jeden albo dwa przed grillem wtedy jest super miękkie! Uwaga tak przyrządzona karkówka jest słona i ostra, nie dodawać żadnych innych przypraw, a już w żadnym wypadku soli! Na 1 kg karkówki osobiście potrzebuje 3 saszetki przyprawy. Cena zależy od ilości karkówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Autorujmos

Karkówka marynowana: Podobne przepisy

Karkówka marynowana: wypróbuj również

Karkówka z pieczarkami

... grillowanie jest karkówka. Budzi ona często bardzo skrajne emocje, jednak właściwie przyrządzona potrafi być prawdziwym smakołykiem. Nie czekaj i już teraz poznaj pomysły na dobrą karkówkę, wśród których znajdziesz przepis na karkówkę z ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... karkówka z dodatkami jest jędrna, aromatyczna i rozpływa się w ustach. Do tego wystarczy ryż, surówka i przepyszny obiad gotowy. ... karkówka z dodatkami jest jędrna, aromatyczna i rozpływa się w ustach. Do tego wystarczy ryż, surówka i ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... namiastki ulubionych produktów na czas długiej i mroźnej zimy. Jednym z nich jest marynowanie papryki, ogórków, sałatek warzywnych, ale przede wszystkim grzybów. Zobacz, jak w szybko i w prosty sposób możesz zapełnić swoją spiżarkę tymi ...

dawno temu

Karkówka z grilla

... się na popularnej kiełbasce i kawałku chleba. Przeczytaj poniższy artykuł, a znajdziesz w nim wiele ciekawych pomysłów na jedzenie na grill. Oprócz tego poznasz sprawdzony przepis na świetną karkówkę, która zachwyci cię swoim niepowtarzalnym ...

dawno temu

Kurczak w miodzie - przepis na sukces w kuchni

... Kurczak w miodzie to doskonały pomysł na obiad. Będzie nim zachwycona nawet teściowa. Przygotowanie tego dania nie sprawi ci większego problemu. Musisz tylko zacząć dość wcześnie, ponieważ kurczak powinien się marynować przynajmniej trzy ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... Kiełbasa, karkówka, kaszanka, ryby czy warzywa. Kochamy grillowanie, ale jak znosi je nasza wątroba? Katarzyna Bosacka pokazuje, jak grillować zdrowo. ...

dawno temu

Ryby w occie

... wytrawne przekąski i nie obawiasz się używania octu w kuchni, zapoznaj się z poniższym artykułem, a dowiesz się, jak powinno się marynować ryby. ... wytrawne przekąski i nie obawiasz się używania octu w kuchni, zapoznaj się z poniższym ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... nie jest ani trudne, ani pracochłonne. Pieczona karkówka smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło - polana sosem, z dodatkiem ziemniaków i warzyw, jak i na zimno - w postaci cienkich plasterków, na kanapkach ... . Warto ją zatem piec na co dzień i ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... Grill nieodłącznie kojarzy nam się z kiełbaskami i karkówką. Niestety, jeżeli starasz się schudnąć lub propagujesz zdrowy styl życia, na podobnej uczcie możesz poczuć się niekomfortowo. Na szczęście ... Do marynowania mięsa, podawanego na ...

dawno temu

Gruszki w occie

... jest skorzystać z możliwości wiążących się z marynowaniem jedzenia. Już teraz poświęć chwilę, by przeczytać poniższy artykuł i już teraz zobacz, co można marynować. Dowiesz się także, jak wygląda przepis na gruszki w occie. ... jest skorzystać z ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... Jest wymagająca i kapryśna, ale dobrze przyrządzona – bardzo smaczna. Aby nie wyszła twarda, trzeba o nią zadbać, zanim trafi do garnka, piekarnika czy na ruszt. Lubi marynowanie, obsmażanie ... się zarówno do duszenia, grillowania, pieczenia ...

dawno temu

Grillujemy z przyjaciółmi. 5 przydatnych rzeczy do grillowania

... , a do tego stęskniliśmy się za smakiem grillowanej kiełbaski, kaszanki czy karkówki, to warto zaopatrzyć się w przydatne akcesoria. Oto 5 rzeczy, dzięki którym przygotowanie ulubionych przysmaków będzie łatwiejsze i przyjemniejsze. ... na ...

dawno temu

Przepis na sos winegret

... Sos winegret pasuje idealnie do wszystkich sałatek. Ale to nie jedyne jego zastosowanie. Świetnie nadaje się również do marynowania kurczaka, ryb, owoców morza czy cielęciny. Sprawdź co powinno się znaleźć w sosie winegret, by wszystkie twoje ...

dawno temu

Grzyby służą zdrowiu

... Jesień to najlepszy czas na grzybobranie. Grzyby goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami. Suszone, marynowane lub jako składnik potraw - zawsze są doskonałe. Mają nie tylko ciekawy smak ... proste. Ponadto sposób ten w niewielkim ...

dawno temu

Śledzie - co powinnaś o nich wiedzieć

... Śledzie goszczą na polskich stołach bardzo często. Śledzie w śmietanie, śledzie marynowane, śledzie z jabłkiem, śledzie z curry, śledzie w sosie koperkowym. Wszystkie te śledziowe potrawy ...

dawno temu

Sposoby na resztki z Halloween - potrawy z dyni

... marynowana 1kg miąższu dyni,400ml octu,100ml białego wytrawnego wina,2 szklanki cukru,4 ziarna ziela angielskiego,4 ziarna pieprzu,4 goździki,1 liść laurowy,1cm imbiru,łyżeczka nasion gorczycy,pół łyżeczki ...

dawno temu

Mięso z kością dwa bratanki?

... Do osteoporozy – ciężkiej choroby cywilizacyjnej – warto podejść poważnie, lecz z rozsądkiem. Wedle badań, sprzyjają jej wszelkie nałogi, a nie łudźmy się, że łatwo je wyeliminować. Tak, jak trudno wielbicielom karkówki i golonki przejść na ...

dawno temu

Odchudzasz się? Zjedz sushi!

... Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy ...

dawno temu

Na zdrowie

... , rób z nich weki, susz, wyciskaj z nich sok, kiś i marynuj. To o wiele zdrowsze od owoców i warzyw, które zamiast w pełnym słońcu, rosły zimą w dojrzewalni albo przeżyły transport z zagranicy. ... cholesterolu aż o 20%. Marynowanie nie pozbawia ...

dawno temu

Ryba jest dobra na wszystko

... bądź razie ryby absolutnie i szczerze polecam. Co najmniej dwa razy w tygodniu. I to obojętnie, czy smażone, pieczone, duszone, marynowane, czy w potrawce. Poniżej znajdziecie dwa przepisy na pyszne dania, która na pewno Was przekona do ryb. ... ...

dawno temu

Powiązane Tematy