Składniki:
- 2 owoce avokado przeciete wzdluz,
- 4 jaja ugotowane na twardo i drobno posiekane,
- 2 lyzki octu winnego,
- 1 posiekany zabek czosnku,
- sol i pieprz.
Jak przyrządzić?
Z kazdej połówki avokado wyjac miasz, tak by nie uszkodzic skorki, miasz wlozyc do salaterki, skorki odlozyc, do miaszu dodac posiekane jajka, ocet, melisse, sol i pieprz i utrzec razem na paste, ktora wkladamy do polowek avokado.
Podajemy na zimno.
Potrzebne przybory:
Łyżka, miska, nóż, 4 małe talerzyki w kształcie owalu.
Jak podawać?
Na zimno, przed podaniem mięsa z grilla.
Uwagi:
Mozna dodac sok z cytryny, by avokado nie czernialo.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 326 kcal |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Smrodek 2000 |