Sk艂adniki:
- 2 owoce avokado przeciete wzdluz,
- 4 jaja ugotowane na twardo i drobno posiekane,
- 2 lyzki octu winnego,
- 1 posiekany zabek czosnku,
- sol i pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Z kazdej po艂贸wki avokado wyjac miasz, tak by nie uszkodzic skorki, miasz wlozyc do salaterki, skorki odlozyc, do miaszu dodac posiekane jajka, ocet, melisse, sol i pieprz i utrzec razem na paste, ktora wkladamy do polowek avokado.
Podajemy na zimno.
Potrzebne przybory:
艁y偶ka, miska, n贸偶, 4 ma艂e talerzyki w kszta艂cie owalu.
Jak podawa膰?
Na zimno, przed podaniem mi臋sa z grilla.
Uwagi:
Mozna dodac sok z cytryny, by avokado nie czernialo.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | 326 kcal |
Przybli偶ony koszt | 25 z艂 |
Autor | Smrodek 2000 |