Składniki:
MOKRE:
- kostka margaryny,
- szklanka mleka,
- 2 łyżki miodu,
- 2 jajka.
SUCHE:
- 2 szkl. mąki,
- 1 szkl. cukru (lub mniej),
- 3 łyżki przyprawy korzennej,
- 2 łyżki kakao,
- szczypta soli,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- bakalie (orzechy laskowe, migdały, rodzynki, suszone śliwki).
Jak przyrządzić?
Wszystkie suche składniki wymieszać w misce.W garnku stopić margarynę, dodać mleko, miód i jajka. Rozbełtać.
Do suchych składników dodać mokre, dokładnie wymieszać i gotowe.
Wlać ciasto do natłuszczonej foremki (keksówki), piec ok. 45 - 50 min w 180 st.C
Uwagi:
Można polać polewą czekoladową.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | manja |