Kawior - jak go przygotować?
OLIWKA . • dawno temuMasz ochotę na wykwintną przekąskę? Spróbuj przyrządzić kawior, a właściwie czerwony kawior z łososiem. Taka przystawka doskonale się prezentuje, a przede wszystkim świetnie smakuje. Kawiorowa chwila przyjemności w poniedziałek nastroi cię pozytywnie na cały nadchodzący tydzień. Nie bój się eksperymentować z nowymi smakami.
Przygotuj:
- 10 dag czerwonego kawioru
- 10 dag tłustego twarogu śmietankowego
- 10 dag wędzonego łososia
- 4 czerwone cebule
- koperek
- grubo mielony pieprz
Krok 1
Przekąskę z kawioru zacznij od przygotowania cebuli. Obierz ją i przekrój wzdłuż na 3 części. Jak zapewne wiesz, cebula ma warstwy. Rozdziel je więc.
Krok 2
Pora na blanszowanie. Wrzuć cebulę na chwilę do osolonego wrzątku. Dodaj tez kroplę octu. Później wyjmij i osusz warzywo.
Krok 3
Bardzo drobno posiekaj łososia i wymieszaj go z twarogiem.
Krok 4
Do każdej warstwy cebuli nakładaj twarożek z łososiem, a na górze układaj kawior.
Krok 5
Przystawka z kawioru już prawie gotowa. Pozostało ci tylko posypać ją koperkiem i pieprzem i schłodzić przed podaniem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze