Składniki:
0,5 litra jogurtu naturalnego (musi być gęsty),
4 duże łyżki majonezu (najlepiej winiary dekoracyjny),
4 średniej wielkości ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
suszony majeranek.
Jak przyrządzić?
Majonez dodajemy do jogurtu i mieszamy tak długo aż stworzą jednolitą masę, wyciskamy czosnek (bądź jeśli nie mamy wyciskarki - zgniatamy szerokim nożem i bardzo drobno siekamy), dodajemy sól i pieprz do smaku i przetarty w dłoniach suchy majeranek (majeranku tyle żeby po wymieszaniu całości było go widać:)[ja dodaje około 3 dużych łyżek]...
Uwagi:
Sos jest naprawdę rewelacyjny! Dostałam go od znajomej, która ma pizzerię... Znakomity do pizzy, mięs z grilla, kanapek, sałatek!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | koala |