Obniżają cholesterol, odchudzają, poprawiają kondycję skóry i włosów. Jakie PŁATKI wybrać?
Unikać powinniśmy sklepowych musli, które są dosładzane.
Płatki zbożowe są niskokaloryczne, zawierają dużo błonnika i witamin. Codzienne jedzenie owsianki reguluje pracę jelit i obniża cholesterol. Płatki owsiane, podobnie jak jaglane, mają pozytywny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Wszystko przez obecność witamin z grupy B oraz krzemu. Amarantus natomiast ma dużą zawartość białka, więc świetnie zastąpi mięso.
Niepolecane są natomiast płatki kukurydziane, ponieważ zawierają dużo sodu. Unikać powinniśmy także sklepowych musli, które są dosładzane. Lepiej skomponować własną mieszankę.
Źródło: TVP
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze