Składniki:
1 kg młodych ziemniaków, 2-3 ząbki czosnku, pęczek cebulki ze szczypiorem, pęczek kopru, 5-6 ogórków kiszonych albo małosolnych, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, kubek jogurtu naturalnego, po szczypcie: imbiru, gałki muszkatołowej, rozmarynu, bazylii, pieprzu, sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Młode ziemniaki ugotować w mundurkach (uwaga: nie rozgotować!), następnie wystudzić i obrać ze skórki, pokroić w grubszą kostkę. Resztę składników: jajka, ogórki,koper, szczypior, cebulki drobno pokroić i dodać do ziemniaków. Przemieszać. Całość polać sosem zrobionym z majonezu, jogurtu, rozdrobnionego czosnku i przypraw. Wszystko wymieszać. Smacznego!
Uwagi:
Świetnie smakuje również następnego dnia...
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | wymagający |
Autor | mery |