Składniki:
50 dag schabu, 50 dag boczku, 4 cebulki, 2 duże papryki, przyprawy: curry, maggi, jarzynka, sól, oliwa, pieprz, kieliszek octu do skropienia
Jak przyrządzić?
Schab i boczek pokroić w cienkie plastry i przekroić na pół w zależności od grubości mięsa - powinny być nieduże kawałki. Rozłożyć na stole jeden kawałek koło drugiego i doprawić przyprawami: curry, maggi, jarzynką, solą, pieprzem i skropić octem. Wszystko zebrać do miski i wlać oliwę, dobrze wymieszać. Zostawić na 24 godziny w lodówce. Pokroić na kawałki paprykę, a cebulkę na plasterki, nadziewać na przemian schab, cebulkę, boczek, paprykę. Gdyby kawałki mięsa były za duże, to można je złożyć lub przekroić. Piec na grillu, aż będą miękkie. Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | wymagający |
Autor | nadziula |