Składniki:
5 cytryn, kwasek cytrynowy, 4 l wody, wino czerwone, 1 l soku pomarańczowego, mała łyżka śmietany
Jak przyrządzić?
Cytryny obrać ze skórki i posiekane wrzucić do garnka z wodą. Gotować przez 20 minut. Dodać łyżkę śmietany i sok pomarańczowy. Gotować przez 15 minut. Mieszać przez 7 minut. Dolać ok. 5 łyżek kwasku cytrynowego i 0,4 l czerwonego wina i również gotując, mieszać przez 5 minut. Gotowe! Życzę smacznego!
Jak podawać?
W głębokich talerzach.
Uwagi:
Zupa kwaśna, dobra na upały.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | kokosz |