Kwasiarz - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 cytryn, kwasek cytrynowy, 4 l wody, wino czerwone, 1 l soku pomarańczowego, mała łyżka śmietany

Jak przyrządzić?

Cytryny obrać ze skórki i posiekane wrzucić do garnka z wodą. Gotować przez 20 minut. Dodać łyżkę śmietany i sok pomarańczowy. Gotować przez 15 minut. Mieszać przez 7 minut. Dolać ok. 5 łyżek kwasku cytrynowego i 0,4 l czerwonego wina i również gotując, mieszać przez 5 minut. Gotowe! Życzę smacznego!

Jak podawać?

W głębokich talerzach.

Uwagi:

Zupa kwaśna, dobra na upały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Autorkokosz

Kwasiarz: Podobne przepisy

Powiązane Tematy