Składniki:
puszka czerwonej fasoli, słoik fasolki szparagowej zielonej, słoik fasolki szparagowej żółtej (najlepiej firmy Rolnik), słoiczek marynowanych cebulek żółtych i słoiczek białych (też Rolnik), puszka kukurydzy, puszka groszku, ser żółty (ostry), 2 czerwone papryki, natka pietruszki, majonez, sól, pieprz, cukier
Jak przyrządzić?
Fasolę czerwoną przelać wodą, wsypać do miski, dołączyć pozostałe składniki wcześniej odcedzone, zalewę z cebulek pozostawić na później, ser pokroić w kostkę, paprykę pokroić, pietruszkę posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodać majonezu - nie za dużo, tylko tyle, by składniki się połączyły, dodać sól, pieprz, trochę cukru oraz zalewy z cebulek (ilość w zależności od upodobań - nie przesadzić, bo będzie za kwaśna).
Jak podawać?
Podawać do mięs z grilla lub z chlebem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | moni |