Składniki:
szynka - najlepiej pierś wędzona z indyka znana także jako pierś książęca, może też być pierś ogrodowa, plasterki sera, pieprz, sól, chili, oregano - oczywiście wszystko w proszku
Jak przyrządzić?
Składamy plasterek szynki na pół i kładziemy na niego zwinięty plasterek sera. Posypujemy chili i oregano.Zwijamy bokami szynki do góry i wczepiamy wykałaczkę.Posypujemy oregano, pieprzem i solą.Wkładamy do mikrofalówki na (zależy, jaką ma moc) od 30 sekund do 3 minut, tak aby ser się rozpuścił.Wyjmujemy i pamiętamy, aby nie zjeść wykałaczek! :)Polecam, jest pycha!
Potrzebne przybory:
mikrofalówka :) i wykałaczki
Jak podawać?
Podawać na talerzu :)
Uwagi:
Dobre jest też z keczupem! Można powiedzieć, że jest to mięsna przekąska.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia albo więcej |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Adi |