Szyneczka z serkiem w środku

Przepis kulinarny

Składniki:

szynka - najlepiej pierś wędzona z indyka znana także jako pierś książęca, może też być pierś ogrodowa, plasterki sera, pieprz, sól, chili, oregano - oczywiście wszystko w proszku

Jak przyrządzić?

Składamy plasterek szynki na pół i kładziemy na niego zwinięty plasterek sera. Posypujemy chili i oregano.Zwijamy bokami szynki do góry i wczepiamy wykałaczkę.Posypujemy oregano, pieprzem i solą.Wkładamy do mikrofalówki na (zależy, jaką ma moc) od 30 sekund do 3 minut, tak aby ser się rozpuścił.Wyjmujemy i pamiętamy, aby nie zjeść wykałaczek! :)Polecam, jest pycha!

Potrzebne przybory:

mikrofalówka :) i wykałaczki

Jak podawać?

Podawać na talerzu :)

Uwagi:

Dobre jest też z keczupem! Można powiedzieć, że jest to mięsna przekąska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia albo więcej
Przybliżony koszt5 zł
AutorAdi

Szyneczka z serkiem w środku: Podobne przepisy

Szyneczka z serkiem w środku: wypróbuj również

Powiązane Tematy