Składniki:
ziemniaki (5), jajka (6), boczek (0,5 kg, chudy), majonez, jogurt naturalny (mały)
Jak przyrządzić?
Gotujemy jajka i ziemniaki w mundurkach. Boczek smażymy na patelni. Wszystkie składniki kroimy w wiekszą kostkę. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem, pieprzem i solą (robimy tego sosu tyle, aby sałatka nie była za sucha). Wszystko mieszamy i gotowe :)
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, duży garnek do wymieszania składników
Jak podawać?
Najlepiej smakuje, gdy ją się włoży do lodówki, choć niektórzy wolą ją na ciepło, w każym razie jest smaczniutka!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Bibatka |