Dorsz duszony z pomidorami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

500 g filetów z dorsza (mintaja),
500 g pomidorów,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
0,5 łyżeczki cynamonu,
oliwa lub olej

Jak przyrządzić?

Na rozgrzanej oliwie smażyć posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, aż będzie miękka. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, mieszając, smażyć 4 minuty. Dodać cynamon i rybę pokrojoną w kostkę o boku 2,5 cm. Dusić pod przykryciem ok. 10 min, aż ryba przy rozdzielaniu widelcem będzie się dzielić na płatki.

Uwagi:

Gotową potrawę można posypać uprażonymi migdałami.Przepis pochodzi z książki "Dieta śródziemnomorska", przepis nie zawiera soli.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
AutorKasiaK

Dorsz duszony z pomidorami: Podobne przepisy

Dorsz duszony z pomidorami: wypróbuj również

Powiązane Tematy