Składniki:
500 g filetów z dorsza (mintaja),
500 g pomidorów,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
0,5 łyżeczki cynamonu,
oliwa lub olej
Jak przyrządzić?
Na rozgrzanej oliwie smażyć posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, aż będzie miękka. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, mieszając, smażyć 4 minuty. Dodać cynamon i rybę pokrojoną w kostkę o boku 2,5 cm. Dusić pod przykryciem ok. 10 min, aż ryba przy rozdzielaniu widelcem będzie się dzielić na płatki.
Uwagi:
Gotową potrawę można posypać uprażonymi migdałami.Przepis pochodzi z książki "Dieta śródziemnomorska", przepis nie zawiera soli.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | KasiaK |