A la włoska kuchnia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 piersi kurczaka (jedna lub więcej, zależy, na ile osób), makaron (najlepiej muszelki, 2-jajeczny najsmaczniejszy), gotowy sos obojętnie jaki i koncentrat pomidorowy

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy, w tym czasie piersi kurczaka kroimy na małe kawałki oraz przyprawiamy solą, papryką (ostrą lub łagodną) czy pierzem. Następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnię (masła nie może być za mało), mieszamy, a później dodajemy jakiś gotowy sos. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby dodać koncetrat pomidorowy. Jego ilość zależy od wielkości dania, kolor powinien być zbliżony do koloru keczupu. Polecam, by gotując makaron, dodać 2 łyżki oleju i kostkę rosołową, wtedy makaron ma naprawdę dobry smak i wtedy nie dodawać już soli.

Jak podawać?

Prosto z patelni :)

Uwagi:

Prostszego przepisu chyba nie ma :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
Autorbloonka

A la włoska kuchnia: Podobne przepisy

A la włoska kuchnia: wypróbuj również

Powiązane Tematy