Składniki:
2 piersi kurczaka (jedna lub więcej, zależy, na ile osób), makaron (najlepiej muszelki, 2-jajeczny najsmaczniejszy), gotowy sos obojętnie jaki i koncentrat pomidorowy
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy, w tym czasie piersi kurczaka kroimy na małe kawałki oraz przyprawiamy solą, papryką (ostrą lub łagodną) czy pierzem. Następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnię (masła nie może być za mało), mieszamy, a później dodajemy jakiś gotowy sos. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby dodać koncetrat pomidorowy. Jego ilość zależy od wielkości dania, kolor powinien być zbliżony do koloru keczupu. Polecam, by gotując makaron, dodać 2 łyżki oleju i kostkę rosołową, wtedy makaron ma naprawdę dobry smak i wtedy nie dodawać już soli.
Jak podawać?
Prosto z patelni :)
Uwagi:
Prostszego przepisu chyba nie ma :)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | bloonka |