Karaś biwakowy

Przepis kulinarny

Składniki:

karaś, warzywa, masło, przyprawy, olej, papryka, cebula, czosnek, bakłażan lub cukinia

Jak przyrządzić?

Wziąć 1 lub 2 karasie, najlepiej o wadze około 0,8-1,0 kg (są takie w okolicach Iławy), po oczyszczeniu do środka włożyć liście pietruszki, kopru oraz kawałek masła. Spiąć wykałaczką, na patelni rozgrzać sporą ilość oleju i usmażyć ryby. Pod koniec smażenia wylać olej, dodać kawałek masła, na patelnię wrzucić duże kawałki papryki, cebuli, czosnek - może być cała główka, bakłażan lub cukinię, posolić, popieprzyć, przykryć patelnię i poddusić do miękkości.

Potrzebne przybory:

patelnia

Uwagi:

Rybka najlepiej smakuje, kiedy przyrządzisz ją w plenerze. Świeża rybka, patelnia na ognisku itd.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorAndrew

Karaś biwakowy: Podobne przepisy

Karaś biwakowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy