Składniki:
podwójna pierś kurczaka, jabłko, żółty ser, pieczarki, kalafior, ryż, Warzywko, mąka kukurydziana, sól, curry
Jak przyrządzić?
Piersi podzielić, przekroić i obtłuc przez woreczek, posypać z obu stron Warzywkiem oraz curry, oprószyc mąką kukurydzianą. Na każdą część położyć plaster żółtego sera, plaster pieczarki, plaster jabłka, następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze lub na płaskim sicie na garnku z gotującą się wodą i dusić pod przykryciem na parze około 30-35 minut. Również na parze ugotować kalafior oprószony solą (tyle samo czasu).
Jak podawać?
Z kulką ryżu ugotowanego na sypko i ogórkiem konserwowym pokrojonym w ćwiartki. Roladkę należy ułożyć na talerzu pośrodku, między kalafiorem a ryżem. Smacznego.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | ekusia |