Składniki:
- 3 pojedyncze piersi
- średni majonez
- mały słoiczek keczupu łagognego "Pudliszki"
- 2 łyzki majeranku (jeśli ktoś nie przepada może być oregano, albo to i to)
- 3-4 ząbki czosnku
- starty żółty ser- szklanka (w sumie ja daję na oko)
Jak przyrządzić?
Umyte piersi kroimy wzdłuż, każdą na 3 paski. mieszamy majonez z keczupem, roztartym czosnkiem, majerankiem.Piersi układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tartym serem (nie żałować sera), polewamy sosem i zapiekamy 25 min w temperaturze 180-200 stopni.
Jak podawać?
Ja podaję z sałatką i grzankami czosnkowymi
Uwagi:
Zawsze się udaje a przede wszyskim jest prosty do wykonania. Podczas zapiekania z majonezu wytrąci się olej - to normalne - piszę , bo trochę się wystraszyłam jak pierwszy raz robiłam, że się tak rozwarstwiło
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | pilia |