Składniki:
pomidory,
cebula (duża), jajka, ser żółty,
fasola czerwona w zalewie,
słoik majonezu,
2 zabki czosnku,
ilość produktów wg uznania,
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Na spód najlepiej przezroczystej salaterki kładziemy pokrojone w ósemki pomidory, solimy i pieprzymy, następnie pokrojoną w kostkę cebulkę, solimy i pieprzymy; kolejna warstwa to fasolka czerwona na to drobno posiekane jajka. Solimy i pieprzymy; to wszytko posypujemy startym serem. Na koniec robimy dip czosnkowy (słoik majonezu, zgnieciony czosnek) i cała sałatkę zalewamy dipem wkładamy do lodówki najlepiej na 3 godz. przed podaniem.gorąco polecam!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | madzia |