Pasta z avocado i czosnku

Przepis kulinarny

Składniki:

1 owoc avocado, czosnek 3-4 ząbki, majonez lub: sos tatarski, śmietana, jogurt, sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Avokado wyjąć ze skórki, rozgnieść z drobno pokrojonym czosnkiem, dodać np. sos tatarski żeby uzyskać konsystencję pasty, posolić i popieprzyć do smaku. Można dodać drobno pokrojone: grzybki marynowane, ogórek kiszony lub korniszon, pomidor, papryke.

Uwagi:

Pyszna pasta na kanapki ozdobione jajeczkiem na twardo, pomidorem. Może być jako nadzienie do omletów, w wersji rzadszej jako sos do makaronu

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Autorjaga

Pasta z avocado i czosnku: Podobne przepisy

Pasta z avocado i czosnku: wypróbuj również

Powiązane Tematy