Składniki:
0,75kg wątroby cielęcej, 0,75kg podgardla, 4 cebule, 4 bułki, 4 jaja, sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Wątrobę, podgardle, cebule, bułki udusić, następnie zemleć dwa razy, wbić jaja, doprawić do smaku, włożyć do brytfanki/keksówki/ i piec około 45 min w temp. 175 st.
Potrzebne przybory:
brytfanka keksówk,a a do wyrobienia maszynka do mielenia mięsa
Jak podawać?
podajemy na zimno pokrojone w plastry i ułożone na sałacie
Uwagi:
Na pewno będzie smakowity tani pasztet i nikt nie uwierzy, że taki tani. Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | 250 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | hakszka |