Piszynger - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

andrut, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 1 kostka masla, 25 dkg mleka w proszku, 2 lyzki kakao (gorzkiego)

Jak przyrz膮dzi膰?

Do mleka dodac szklanke cukru i gotowac przez 15 minut na wolnym ogniu. Nastepnie dodac 1 kostke masla i czekac az sie roztopi. Dodac 25 dag mleka w proszku i 2 duze lyzki kakao (nalezy bardzo szybko mieszac). Nastepnie przyrzadzona mase rozprowadzic po andrucie. Prosze polozyc na deser cos ciezkiego aby andrut nie wykrzywil sie przy stygnieciu. Odczekac 2 godziny.Smacznego:)

Uwagi:

Deser bardzo latwy i szybki w przyrzadzeniu. Smakuje fantastycznie!

5.00
1 g艂os
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudno艣膰prosty
Kaloryczno艣膰w zaleznosci od porcji ;)
AutorMisia

Piszynger: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy