Sk艂adniki:
andrut, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 1 kostka masla, 25 dkg mleka w proszku, 2 lyzki kakao (gorzkiego)
Jak przyrz膮dzi膰?
Do mleka dodac szklanke cukru i gotowac przez 15 minut na wolnym ogniu. Nastepnie dodac 1 kostke masla i czekac az sie roztopi. Dodac 25 dag mleka w proszku i 2 duze lyzki kakao (nalezy bardzo szybko mieszac). Nastepnie przyrzadzona mase rozprowadzic po andrucie. Prosze polozyc na deser cos ciezkiego aby andrut nie wykrzywil sie przy stygnieciu. Odczekac 2 godziny.Smacznego:)
Uwagi:
Deser bardzo latwy i szybki w przyrzadzeniu. Smakuje fantastycznie!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | w zaleznosci od porcji ;) |
Autor | Misia |