Składniki:
- kilka ziemniaków, gotowanych w mundurkach
- puszka czerwonej fasoli
- słoik marynowanej papryki
- 2-3 średnie cebule
- 2 łyżki śmietany
- majonez
- sól
- pieprz
Jak przyrządzić?
Ziemniaki gotowane w mundurkach obieramy ze skórki, kroimy w małe kostki i wrzucamy do miski. Fasolę z puszki dodajemy do pokrojonych ziemniaków. Następnie kroimy w kostkę marynowaną paprykę i również dodajemy do miski. To samo z cebulą - kroimy drobno i dodajemy. Dodajemy dwie łyżki śmietany, a resztę uzupełniamy majonezem. Doprawiamy slą i pieprzem, odstawiamy na noc do lodówki. Rano można jeść. Smacznego :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Autor | Rotten79 |