Składniki:
- kiszona kapusta (ok. 2 garści)
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki papryki (czerwonej, słodkiej, w proszku)
- łyżka oliwy
Jak przyrządzić?
Kapustę pokroić (skrócić). Dodać paprykę oraz kminek - najlepiej mielony. Skropić oliwą, wymieszać. Można doprawić do smaku solą. Schłodzić i podać do II dania.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, salaterka
Jak podawać?
Idealna do drugiego dania np. do fileta z drobiu, schabu, itp.
Uwagi:
Najlepsza jest papryka węgierska, ewentualnie Kamis.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | Ela |