Składniki:
- ser Danablu
- kurczak wedzony (najlepiej filet z piersi)
- sos chilli Heinz
- papryki: czerwona i żółta
- jablka (najsmaczniejsze sa soczyste, twarde, slodkie i kwasne)
- garsc migdalow
Jak przyrządzić?
Uwagi odnosnie skladnikow:
- jesli nie mamy sosu chilli Heinz mozemy wymieszac dobry kremowy keczup (najlepiej lagodny Hellmans lub podobny) z ostrym sosem chilli
- migdały moczymy przez pol godziny w letniej wodzie a nastepnie obieramy ze skorki
Skladniki kroimy w wieksza kostke (migdaly dzielimy na polowki) i laczymy z sosem. Nie przesadzamy z iloscia sera i sosu, bo bedzie za 'silna'. Glownymi skladnikami powinny byc papryka i jablka.
Salatka jest niesamowita, o ostrym, mocnym smaku. Jest droga, ale warta kazdej zlotowki.
Najlepiej smakuje z gorącą bagietka z masełkiem.
Uwagi:
opcjonalnie mozna dodac pokrojone w polowki winogrona.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | MaciekJankowski |