Faszerowane piersi kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 filety z kurczaka (dość spore by można je było faszerować)
- kilka dużych pieczarek
- 10 dag sera żółtego
- natka pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, czosnek, oregano, majeranek

Jak przyrządzić?

Filety myjemy, następnie nacinamy kieszeń - dość głęboko i nacieramy solą i pieprzem. Potem umyte pieczarki tarkujemy i podsmażamy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną pietruszkę. Po kilku minutach zdejmujemy z ognia i studzimy. Gdy pieczarki są już letnie dodajemy starkowany żółty ser. Mieszamy i następnie faszerujemy filety. Spinamy je wykałaczkami by podczas smażenia farsz się nie wydostawał na zewnątrz. Przyprawiamy na koniec oregano, bazylią i majerankiem, mozna posypać czosnkiem. Smażymy aż do zarumienienia, pamiętając by przez jakiś czas poddusić je pod pokrywką.

Potrzebne przybory:

patelnia, deska do krojenia, nóż, tarka,

Jak podawać?

Jako danie główne. Gorąco polecam do tego mięska pieczarki w śmietanie. Smakuje wyśmienicie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
Przybliżony koszt25 zł
Autorola

Faszerowane piersi kurczaka: Podobne przepisy

Faszerowane piersi kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy