Gryczkowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

30 dag mąki, 20 dag cukru, 25 dag masła, 5 jaj, 10 dag migdałów mielonych, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 polewa czekoladowa.

Jak przyrządzić?

Kaszę ugotować, po ostudzeniu dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa, utrzeć masło na pianę, jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodając migdały zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Połączyć składniki mieszając: masło+jaja+kaszę. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni C. Boki i wierzch oblać polewą czekoladową oraz ubrać migdałami i cukrem.

Uwagi:

Można przełożyć kwaskowatą galaretką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
AutorMarysia

Gryczkowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy