Składniki:
- puszka tuńczyka (najlepiej w oleju)
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 3 jajka
- majonez
- ser zółty
Jak przyrządzić?
Sałatka w przygotowaniu jest bardzo prosta. Na spód miseczki wykładamy tuńczyka (oczywiście odsączonego z oleju), następnie na niego fasolę (również odsączoną)i kukurydzę. Jajka trzemy na tarku na największych oczkach i układamy na kukurydzę. Całość pokrywamy warstwą majonezu (polecem Hellmanns Babuni), na który następnie dajemy starty ser żółty.
Uwagi:
Sałatka najbardziej efektownie wygląda w naczynku przeźroczystym ze względu na różnokolorowe jej warstwy :) Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ana |