Składniki:
Przyprawa do gulaszu "Kamis", przecier pomidorowy, 1 kg łopatki wieprzowej, 4 duże cebule, 2 słoiczki pieczarek solonych (bez octu), 2 słoiki papryki pomidorowej w occie.
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić na drobniejszą kosteczkę i usmażyć na brązowy kolor na oleju. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać połowę przyprawy "Kamis", pokrojone w drobną kostkę pieczarki, paprykę i drobno pokrojoną cebulę i gotować ok 1 godz. Pod koniec gotowania dodać resztę przyprawy i przecier pomidorowy i doprawić wedle uznania. Tej przyprawy nie trzeba dawać całej ponieważ zupka jest później pikantna, ale to już jak kto woli. Życzę smacznego.
Jak podawać?
Podawać z chlebkiem.
Uwagi:
Ja dodaję też trochę słodkiej śmietany, najlepsza jest RAMA Cremefine gęsta. Można zupę przygotować z połowy produktów. Zupa jest bardzo smaczna, ma lekko kwaskowaty smak.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | terenia |