Sk艂adniki:
Ciasto francuskie, smietana, surowa szynka w plastrach, plasterki boczku, ser mozzarella, ser zolty tarty, cebula, przyprawy prowansalskie, pieprz, sol.
Jak przyrz膮dzi膰?
Kladziemy ciasto francuskie na blasze od piekarnika, na polowe ciasta nakladamy cienka warstwe smietany, potem pokrojona cebulke, posypujemy przyprawami prowansalskimi, sola, pieprzem.
Kladziemy szynke pokrojona w kawalki, posypujemy startym zoltym serem, na ser dajemy szynke pokrojona w kawaleczki i okladamy mozarella pkrojona w cienkie plastry.
Na to zakladamy druga polowe ciasta fr. przygniatajac brzegi aby sie nic nie wydostalo. Do piekarnika na 220 stopni i na 20 min.
Potrzebne przybory:
widelec i noz
Jak podawa膰?
Na talerzu polewajac niewielka iloscia oliwy.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 2 os |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | ravel |