Składniki:
1) 1/2 szklanki kakao
2) 1/3 szklanki mleka
3) 2 lub więcej paczek herbatników
Jak przyrządzić?
Do drugiej szklanki lub do miski wsypujemy pół szklanki kakao następnie do tego wsypujemy 1/3 szklanki mleka. Masa musi być gęsta a zarazem lejąca aby się ciągnęła.
Na talerzu rozkładamy herbatniki, które trzeba przekroić na pół. Polewamy je masą kakaową i wkładamy do zamrażarki żeby się schłodziły. Następnie wyjmujemy i włala.
Jak podawać?
Podawać można bardzo łatwo, najlepiej do lemoniady na deser. Moi goście je uwielbiają .
Uwagi:
Jeśli je wsadzimy do zamrażarki na jakieś 10-20 minut to się nie zamrożą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | klaudia |