Składniki:
1 kg polędwicy wołowej,
1 mały por,
2-3 ząbki czosnku,
cukier,
olej sezamowy,
olej sojowy,
sos sojowy lub sojowo grzybowy.
Jak przyrządzić?
Polędwicę pokroic na cieniutkie plasterki, następnie dodać pokrojony w talarki por i zmiażdzone ząbki czosnku, wszystko wymieszac z olejami sojowym, sezamowym i sosem (żeby było w takiej jakby marynacie). Dosypać cukru do smaku. Następnie dobrze to wszystko wymieszać i pozostawić przynajmiej na godzinkę.Potem smażyc np. na aluminiowych tackach grillowych aż do momentu, kiedy mięsko będzie dobre.
Uwagi:
Oleju sezamowego powinno być zdecydowanie więcej. Nadaje on taki specyficzny dla tej potrawy smaczek :)
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Autor | pawlo |