Sk艂adniki:
Ciasto:
- 0,5 kg maki
- 1 kostka margaryny
- 0,5 szklanki cukru
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 2-3 lyzki smietany
Ser:
- 1,20 kg sera bialego
- 1 kostka margaryny
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 budyn smietankowy
- 0,5 szklanki mleka
Polewa:
- 1,5 szklanki cukru
- 3 lyzki kakao
- 4-6 lyzek mleka
- 1 kostka masla
Jak przyrz膮dzi膰?
Ciasto rozrobic i podzielic na trzy. Upiec kazde z osobna.
W garnku roztopic margaryne, dodac ser, jajka, cukier i podgrzewac ciagle mieszajac. Gdy sie zagotuje dac budyn rozpuszczony w mleku i gotowac jeszcze 5 minut. Cieplym serem przekladac placki.
Polewa: cukier z kakaem i mlekiem pogrzewac az sie rozpusci, pozniej dodac margaryne i zagotowac ciagle mieszajac. Polac polewa placek.
Potrzebne przybory:
podstawowe przybory - garnek, blacha do pieczenia.
Jak podawa膰?
z kawka :):)
Uwagi:
Najleszy po 2-3 dniach jak ciasto zmieknie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | aga |