Składniki:
* puszka kukurydzy,
* 5-6 plasterków chudej wędliny,
* 5-6 plasterków serka żółtego,
* 2 ogórki kiszone,
* pieprz ziołowy lub prawdziwy (wg uznania),
* majonez
Jak przyrządzić?
Odsączoną na sitku kukurydzę wsypujemy do miski, wędlinę, serek żółty i ogórki kroimy w drobną kostkę - dodajemy do kukurydzy, doprawiamy pieprzem (wg uznania), na koniec 2 łyżki majonezu, wszystko razem mieszamy, wstawiamy do lodówki.
Potrzebne przybory:
otwieracz do puszek, sitko, miska, łyżka do wymieszania, no i oczywiście nóż.
Jak podawać?
Jest kolorowa.
Jeśli ktoś chce można dodać do niej troszeczkę szczypiorku lub pietruszki.
Uwagi:
Jest pyszna. Mój chłopak ją uwielbia!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Gosia |