Składniki:
8 frankfurterek, żurek knotra z paczuszki, 1/2 kg ziemniaków, pieprz (8 ziarenek)
Jak przyrządzić?
Obrać ziemniaki, pokroić na mniejsze kawałki, pokroić frankfurterki na mniejsze kawałki, do garnka wlać wodę (tak do połowy mniej więcej, włożyć frankfurterki i ziemniaki, dodać ziarenka pieprzu - gotować 20 - 30 minut. Po tym czasie przygotować żurek według przepisu na opakowaniu, ale w małej ilości wody, po czym dodać do garnka. Wymieszać i gotować jeszcze 10 minut. A potem jeść - SMACZNEGO :-)
Potrzebne przybory:
garnek, nóż, :-)
Jak podawać?
na ciepło oczywiście :-) a najlepiej smakuje na drugi dzień jak się "przgryzie"
Uwagi:
Przepis jest bardzo prosty a efekty super.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Magda |