Składniki:
4 duze, dojrzałe pomidory, sert feta, oliwki czarne i zielone, oliwa z oliwek, czosnek, sol, 1/4 cytryny, kilka lisci sałaty, listki pietruszki (do przybrania).
Jak przyrządzić?
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry; pokroić w kostke 1x1; położyć na płaskim talerzu na liściach sałaty. Fetę pokroić w koste 1x1 i rzucić na pomidory (nie mieszać!). Oliwki można pokroić lub w calości rzucić na pomidory (nie mieszać składników!), lekko posolić, całość polać oliwą zmieszaną z wyciśnietym czosnkiem i cytryną. Można przybrać listkami pietruszki... :) Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | dagunia :) |