Chłodnik ze smyczyśskiego lasu

Przepis kulinarny

Składniki:

peczek botwinki, 4 jajka, peczek koperku, peczek szczypiorku, 2 ogorki surowe sr. wielkosci, 20 dag szynki got., 3 zabki czosnku, 1 l jogurtu nat., sol, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Botwinke pokroic w kostke, ugotowac do miekkosci, schlodzic;Ogorek obrac i pokroic w kostke;Szynke pokroic w kostke;Jajka na polowki (po 2 pol. do 1 salaterki)Koperek i szczypiorek pokroic na drobno;Czosnek rozgniesc;Do schlodzonej botwinki dodac pokrojone skladniki, wymieszac, dodac jogurt i przyprawy do smaku.Schlodzic przed podaniem w lodowce.Bardzo gesty i pozywny.Smacznego wszystkim ;-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
AutorKate

Chłodnik ze smyczyśskiego lasu: Podobne przepisy

Chłodnik ze smyczyśskiego lasu: wypróbuj również

Powiązane Tematy