Składniki:
1 margaryna, 1 i 1/2 szkl. cukru, 5 jaj, 1 i 1/2 szkl. mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku to pieczenia, 2 galaretki w innym kolorze
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier, żółtka z jaj utrzeć, dodać mąkę, proszek do pieczenia, na końcu pianę z białek. Z ciasta upiec 5 placków - 3 białe a do pozostałego ciasta dodać dodać 2 łyżki kakao i upiec 2 placki czarne. (Każdy placek po 3 łyżki ciasta). Placki po upieczeniu przekładać zastygającą galaretką (trzeba pilnować jak stygnie aby nie rozlewała się na cieście ani nie była za gęsta).
Uwagi:
piec w formie okrągłej (nie za dużej) w nagrzanym piekarniku
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Autor | Agnieshka |