Składniki:
2 puszki tuńczyka (ja daję 1, w oleju drugi w sosie własnym), paczka słonecznika łuskanego, puszka brzoskwiń, świeży pęczek natki pietruszki
Jak przyrządzić?
Odsączam tuńczyka (ale nie do końca), brzoskwinię kroję w kostkę mniej więcej 1x1 cm, słonecznik prażę na patelni na złoty kolor (bez oleju!) i ładnie drobniutko kroję zieleninkę - natkę pietruszki, która daje fenomenalny zapach. Wierzcie - palce lizać!
Nie dodaję nic przypraw ani krzty majonezu!
Substancja wiążąca to ta odrobina oleju z tuńczyka - ładnie się zawiązuje z natką.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż i otwieracz do konserw
Jak podawać?
w półmisku, można brzegi oprószyć zieleninką
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niziutka |
Autor | lenka |