Składniki:
2 suche kwadratowe wafle,
1 kg ziemniaków,
0,5 kg pieczarek,
2 cebule,
25 dag żółtego sera,
przyprawa do dań z ziemniakow
Jak przyrządzić?
Ziemnaki obrać, ugotować, potluc i jeszcze gorącymi posmarowac wafle. Pieczarki i cebule poddusić, troszkę przyprawic czym kto lubi i rozsmarować na ziemniakach. Na pieczarki rozsypać starty ser. Ponieważ wafle już zmiękły, należy je zwinąć jak roladę. Gdy wszystko trochę przestygnie trzeba pokroić w 2-3 cm plastry, które maczamy w jajku i tartej bułce i smażymy.
Jak podawać?
Dobre dodatki zależne od pory roku: barszcz z buraków lub surówki różnego rodzaju.
Uwagi:
Jeżeli ktoś nie spożywa jajek to można użyć mleka albo obsmażyć bez obtaczania.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Pyza |