Składniki:
1 puszka fasoli białej,
1 puszka fasoli czerwonej,
1 puszka kiełków,
3 ogórki kiszone,
pieprz, sól,
2 ząbki czosnku,
2 łyzki majonezu
Jak przyrządzić?
Otworzyć puszki z fasolą białą, czerwoną oraz kiełkami. Odlać wodę. Zawartość puszek wyłożyć do salaterki. Dodać drobno pokrojone ogórki, utarty (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek oraz majonez. Wszystko dobrze wymieszać. Można dodać pieprzu i soli do smaku.
Jak podawać?
Można udekorować listkami zielonej pietruszki
Uwagi:
Szybkie danie dla domowników lub niespodziewanych gości. Danie dobrze komponuje się z tostami z masłem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Zosia |