Składniki:
3/4 szklanki cukru, 1 kostka margaryny, 2 łyżki kakao, 2 wafle suche pokruszone i jeden cały ( ale nie opakowanie tylko sztuki), 1 mała paczka herbatników - pokruszyć, 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1 szkl. wody, 1/2 paczki wiórek kokosowych, 1 paczka rodzynek - namoczyć, 3 duże łyżki ( może być więcej) zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki wódki
Jak przyrządzić?
Cukier, margarynę, kakao - zagotować, dodać do gorącej masy pokruszone wafle i herbatniki - wymieszać. Dodać rozpuszczoną ciepłą galaretką i bakalie oraz wódkę -wymieszać. Wykładać na wafel i zwijać. Trzeba chwilkę poczekać aż wafel będzie miękki. Zawinąc w papier śniadaniowy i włożyć na 2 godziny do lodówki. Potem kroić i zajadać:)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Seler |