Dorsz zapiekany w ziemniakach polanych budyniem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duży dorsz,
0,5 kg młodych ziemniaków,
1 budyń, pieprz, sól,
szklanka coca-coli,
wołowina do ozdoby

Jak przyrządzić?

Dorsza usmarzyc na patelni z olejem. Ziemniaki ugotowac i zetrzec na tarce. Budyn ugotowac i wystudzic. Na spod brytfanny wylozyc czesc ziemniaków, nastepnie wlozyc rybe, zalac ja budyniemi i polac colą. Nastepnie przykryc wszystko startymi ziemniakami. Calosc wlozyc do pieca (180 stopni) na 20 minut. Podawac z kawalkami surowej wołowiny.

Jak podawać?

na talerzu :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt20 zł
AutorKIKO

Dorsz zapiekany w ziemniakach polanych budyniem: Podobne przepisy

Dorsz zapiekany w ziemniakach polanych budyniem: wypróbuj również

Powiązane Tematy